Libratone start samenwerking met Micromedia

De bekroonde Deense audiofabrikant Libratone, vooral bekend van de bestselling ZIPP-familie, heeft een distributieovereenkomst afgesloten met Micromedia voor de verkoop en distributie van Libratone producten in Nederland.

Libratone’s missie is het bevrijden van geluid en het bieden van een uitgebreidere luisterervaring bij het streamen van muziek. Libratone werd in 2009 één van de eerste audiobedrijven ter wereld die vond dat de esthetiek van speakers ertoe doet. Libratone wil speakers uit de hoek van de kamer halen en in het middelpunt van de belangstelling plaatsen, of de luisteraar nu thuis of onderweg is. Libratone-speakers combineren een Scandinavisch design en covers van de beste stoffen met een hoogwaardige geluidskwaliteit. In 2014 werd het bedrijf versterkt met Chinese investeringen en technologische kennis die een niet eerder vertoonde sprong voorwaarts mogelijk maakten. De in oktober 2015 gelanceerde SoundSpacesTM en nieuwe ZIPP-lijn zijn de eerste wapenfeiten van het nieuwe management en markeren de nieuwe start van een herboren Libratone.

Jean-Paul van de Ven, regional director voor Libratone in de Benelux: “Libratone heeft hoge ambities in de Nederlandse markt. Sinds de lancering van de Zipp en Zipp Mini is de vraag naar onze producten merkbaar gestegen. Ook naar de zomer toe, plannen we nog enkele opmerkelijke productlanceringen. Om onze ambities waar te maken in deze specifieke regio, hebben we een partnership afgesloten met Micromedia. Ik ben ervan overtuigd dat hun jarenlange ervaring en doorgedreven expertise in het audio en accessoire landschap een grote meerwaarde is.”

Gijs Schep van Micromedia: “Micromedia heeft de afgelopen jaren door een service- en kwaliteitgerichte en proactieve houding in de markt een aantal sterke merken aan zich gebonden en is daardoor niet alleen voor alles op het gebied van gaming, maar ook voor CE een serieuze partner geworden voor Retail en Etail in de BeNeLux. Wij zijn dan ook bijzonder blij dat deze inzet en strategie nu wordt bekroond met de toevoeging van Libratone aan ons portfolio voor de Nederlandse markt. Libratone is een vertrouwde naam en produceert kwalitatief zeer hoogwaardige en strak en eigentijds vormgegeven betaalbare ‘multiroom’-oplossingen en daar worden dit jaar nog enkele zeer interessante categorieën aan toegevoegd. Doordat we in dezelfde ‘flow’ zitten, ben ik er van overtuigd dat wij kunnen helpen om  Libratone dit jaar de harten van vele klanten en consumenten kan veroveren.”

libratone160662016