Nintendo Switch release

De Nintendo Switch is een revolutionair gamesysteem. Niet alleen kun je het thuis aansluiten op de tv, maar u kunt het ook in een handomdraai veranderen in een handheldsysteem met een beeldscherm van 6,2 inch, waarop u onderweg kunt spelen. Voor het eerst kunnen spelers altijd en overal genieten van de ervaring die gamesystemen voor thuis bieden. Het scherm is een geavanceerd touchscreen met multi-touchmogelijkheden voor compatibele games. De batterij  kan meer dan zes uur meegaan, afhankelijk van de game en de omstandigheden waarin het systeem wordt gebruikt. De batterijduur is bijvoorbeeld zo’n drie uur wanneer u The Legend of Zelda: Breath of the Wild speelt. Als u niet thuis bent, kunt u de Nintendo Switch opladen door de voeding aan te sluiten op de USB Type-C-poort van het systeem.

“De Nintendo Switch is een gloednieuw soort gamesysteem dat allerlei manieren biedt om te spelen”, aldus Tatsumi Kimishima, de directeur van Nintendo. “We laten de wereld kennismaken met nieuwe ervaringen die mogelijk worden gemaakt door de unieke eigenschappen van de Nintendo Switch-hardware en de Joy-Con-controllers.”

In de doos zitten het systeem zelf, een linker- en rechter-Joy-Con-controller, een Joy-Con-houder (waaraan u twee Joy-Con-controllers kunt vastmaken om ze als één controller te kunnen gebruiken), twee Joy-Con-polsbandjes, een Nintendo Switch-houder (waar u het systeem in kunt zetten om het aan te sluiten op een tv), een HDMI-kabel en een voeding. Er worden twee stijlvolle uitvoeringen van het systeem uitgebracht: een versie met grijze Joy-Con-controllers en een  versie met één neonrode en één neonblauwe Joy-Con-controller.